sábado, 5 de mayo de 2012

L’ABANDONAMENT DE L’ESCOLA PÚBLICA


PEP LLUÍS GRAU                                               Mediterráneo, 05-05-2012


Una imatge val més que mil paraules: quatre escoles d’infantil i primària del districte oest de la capital, deixades de la “mà de Déu” per part de les administracions públiques (Ajuntament i Conselleria),  governades des de fa dècades per la dreta, enmig de solars, envoltades per solars i per la brutícia acumulada en aquests solars, de dies, setmanes, mesos o anys. Aquesta és la realitat d’aquestes quatre escoles, on estudien milers de xiquetes i xiquets de Castelló, que acudeixen somrients perquè no han conegut una realitat diferent: és la seua vida quotidiana.

Però, ens hem de sotmetre a aquesta injustícia permanent? Nosaltres, no. El Grup Municipal Socialista (GMS) va presentar la setmana passada una moció al Plenari de l’Ajuntament de Castelló perquè es posés final a aquesta situació al CEIP Jaume I. Només demanàvem que els tècnics municipals elaboraren un informe de la situació, es fera un llistat de treballs a realitzar i s’executaren el més aviat possible. El PP va votar en contra, sense explicar el perquè. Només ens van dir que la Generalitat (del PP) ha fet més escoles que mai en la vida! Encara que això fos veritat, que no ho és, no sabem ben bé què te a veure una cosa amb l’altra.

Ahir divendres, el GMS va presentar una altra moció reclamant el mateix amb el CEIP Enric Soler i Godes. El darrer divendres de maig, al Plenari, decidirem si la fem o no efectiva. Si solucionem els problemes que té aquesta escola o no. Veurem si el PP torna a oposar-se de nou a la millora del solar on està ubicat el centre des del moment zero de la seua inauguració.
I seguirem fent el mateix amb totes les escoles que ho necessiten en la nostra ciutat, perquè les socialistes i els socialistes tenim la convicció ferma que l’educació és l’eina més important per guanyar el futur, perquè les futures generacions es formen de la manera més àmplia possible, perquè les xiquetes i xiquets de Castelló puguen gaudir de la millor formació i puguen fer valer el seu dret a la igualtat d’oportunitats.

Nosaltres, les socialistes i els socialistes de Castelló, lluitarem perquè el futur de la nostra ciutadania més jove es puga forjar en les millors condicions possibles i amb les eines adequades: escoles dignes i ubicades en entorns dignes i saludables. Aquesta serà una de les nostres preocupacions fonamentals al llarg d’aquesta legislatura municipal, un dels punts importants de la nostra agenda de treball al sí del GMS.

Vivim moments molt difícils, és veritat, però no podem baixar la guàrdia pel que fa a drets bàsics de ciutadania, drets consolidats al llarg d’anys de lluita permanent de generacions i generacions i que avui són elements fonamentals de l’Estat del Benestar. Drets que ara estan amenaçats greument per la dreta més reaccionària d’Europa: la sanitat pública, l’educació pública i l’atenció a les persones amb dependència.

Fa pocs mesos ens qualificaven “d’agoreros” quan anunciàvem que el PP estava en contra dels serveis públics. Ara, avui, tenim la confirmació i vivim en un “ai” cada divendres, pendents dels acords del consell de ministres. Estem amb la ràdio a l’orella per veure a quin col·lectiu apliquen les retallades corresponents: pensionistes, funcionaris, transportistes, mestres, sanitaris...

L’abandonament dels edificis escolars és injust i indigne. La solució és molt menys cara i complicada que moltes altres iniciatives que sí que es porten endavant. Aquestes, són necessàries per garantir que els professionals al càrrec d’aquestes escoles públiques, els xiquets i les xiquetes, les mares i els pares, continuen endavant amb la seua tasca d’ensenyar i d’aprendre amb totes les garanties d’èxit. Es tracta únicament d’exercir el seu dret. Ni més ni menys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario