sábado, 19 de noviembre de 2011

QUE NO GUANYE L’APATIA

PEP LLUÍS GRAU                     Levante, 19-11-11

Fa una estona, estava entrenant-me per córrer la marató del dia 11 de desembre, la II Marató Ciutat de de Castelló, mentre escoltava l’entrevista de Francino al candidat Mariano Rajoy. No m’ho podia creure. He sentit vergonya aliena del que he escoltat i, també, dels seus silencis i de les seues vacil·lacions. Ha tornat a dir en vàries ocasions aquella paraula que ha arribat a caracteritzar-lo: “depende”. I aquesta persona té moltes possibilitats d’accedir a la presidència del govern d’Espanya si no reaccionem i ho impedim amb determinació milions de persones el proper diumenge.
No em puc creure que tot un candidat a la presidència del govern d’Espanya no conteste amb claredat a preguntes directes i clares que afecten a milions de ciutadans i, fins l’últim dia, intente eixir-se’n del tema o fer un autèntic ridícul allargant les paraules i fent un “eeeehhhhh” inacabable. Això no és tolerable. Això fa vergonya. Això no pot ser de cap de les maneres. Això no ho podem consentir.
No és que nosaltres, les socialistes i els socialistes, estiguem tot el dia amenaçant amb que ve un tren que s’ho emportarà tot pel davant, és que el que estem repetint una i una altra vegada és ben cert: no volen de cap manera dir el que faran i no és que dubten o no ho sàpien. A més, se’ls escapa ací i allà i per això Mariano ha d’anar dient per ací i per allà que “depende”. Ara a Madrid diuen que modificaran la llei perquè es puga fumar una altra vegada als llocs públics, ara a València diuen que els pensionistes pagaran una part de del cost dels medicaments, ara que donaran més facilitats als empresaris dels centres educatius privats, ara que més serveis de salut pública es gestionaran mitjançant empreses privades... I Mariano... que no contesta de manera clara ni sí ni no ni tot el contrari.
Li han preguntat per aquestes qüestions, que no ha aclarit, i per moltes altres, que tampoc ha aclarit, com què farà amb la Llei de Salut Reproductiva o amb la que regula els matrimonis entre persones del mateix gènere. Sembla que hi haurà un pas enrere en totes dues, però no ho ha dit amb rotunditat. No ha dit res de res. Només allò que “todo se arregla con más empleo” però sense dir com es fa això. Segur que té una vareta màgica i no ens ho ha dit. O es creu que som tots bojos i no sabem regir el nostre destí.
 
Jo estic esperançat. Jo estic convençut que els milers i milers de persones que aquest matí han escoltat l’entrevista de Francino no atorgaran la seua confiança a aquest personatge perquè no té cap mena de credibilitat: ni aporta res, ni sap argumentar, ni diu la veritat, ni sap dir les mentides.
Nosaltres no ens neguem mai a contestar, tenim respostes als problemes de la ciutadania i tenim una confiança absoluta en el nostre candidat Rubalcaba, que ha demostrat que és eficaç i eficient en la resolució dels problemes: ho ha fet amb l’educació, amb l’accidentalitat del trànsit, amb els problemes dels aeroports o amb la persecució del terrorisme. Només per citar-ne alguns. ¿Què ha fet Mariano de positiu que no siga la nefasta gestió del Prestige, o les evasives de l’altre dia al debat o d’aquest matí a la ràdio?

No hay comentarios:

Publicar un comentario